30 okt 2019
woensdag, oktober 30, 2019

We staan weer in de Lekker500 van 2020!

0 reacties

“Restaurant ’t Eethuysje van patron-cuisinier Michiel en zijn vrouw, sommelier Marieke Bakker, doet zijn naam eer aan; het is een klein restaurant, sober maar sfeervol ingericht met een half open keuken. Direct bij binnenkomst voel je dat er een relaxed sfeertje hangt.

Michiel kookt Frans-mediterraan en op de menukaart staat een maandelijks wisselend menu waarbij keuze uit twee voor-, hoofd- en nagerechten. Daarnaast is er royaal a la carte te bestellen. Ook grappig: er is een bioscoopmenu bestaande uit twee gangen inclusief een bioscoopkaartje voor een vaste prijs. Waarom? De bioscoop is schuin aan de overkant.

Zonder erom te vragen krijgen we een karaf met de naam van het restaurant erop, gevuld met koel kraanwater. Eerste gang is een salade riche met coquilles, biologische eendenlever, kreeft, zwezerik, kastanjecrème, pompoen en appel. Met recht een rijke salade maar de smaken zijn gebalanceerd. Gekonfijte kalfssukade heeft een krachtige en dikke laurierjus en gaat vergezeld van gekarameliseerde ui, oerbiet, pastinaakcrème en daar bij wordt een Zuid-Afrikaanse volle rode wijn Klippies Rivier geschonken. Het dessert is een variant op de klassieke tarte tatin met kaneelijs en vanille-mascarponecrème. De bediening is hartelijk en gastvrij, geeft korte toelichting op de gerechten en  helaas slechts geringe informatie over de wijn. Aandachtspuntje betreft het groente-aanbod. Bakker kookt gul met volle smaken, maar de hoeveelheid groenten is erg summier.

Faciliteiten: chef’s table, high tea, kindermenu, kookworkshops, open keuken, private dining, terras, wijnproeverij, high wine”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *