03 jan 2016
zondag, januari 3, 2016

Vermelding Lekker 2016

0 reacties

“Patron-cuisinier Michiel Bakker en zijn sous-chef Pim Bisselink kunnen bogen op ervaring bij onder andere Visaandeschelde in Amsterdam en Merlet in Schoorl. Uit hun keuken komen Frans georiënteerde gerechten, bereid met veel regionale- en seizoensproducten.

Meteen na binnenkomst is het sympathieke restaurant worden we door gastvrouw Marieke Bakker voorzien van een aperitief, een pinot bianco van Scolari, met daarbij een vegetarische amuse bestaande uit een drieluikje van rode bietencake, crème van geitenkaas en balsamico-gel. Heerlijk!

Er is een maandelijks wisselend driegangenmenu met een keuze uit twee voor- twee hoofd- en twee nagerechten. We starten met licht gerookte kwartelfilet plus gekonfijt boutje, zoete uiencrème en zoetzure groenten. Daarna een aromatische soep: coquilles op een bed van komkommer en knolselderij met schuim van coquilles waarover soep van Soesterknollen geschonken is. Als hoofdgerecht boterzachte kalfssukade met witte bonencrème, crumble van spek en tomaat, piccalilly, fondant aardappel en sjalotjus, kalfsvlees en lekkere groenten. In het glas een montepulciano d’Abruzzo die prima op temperatuur is, geurt naar kersen en vanille en naadloos aansluit bij het kalfsvlees.

Kan het nog verrassender? Ja. Van de chardonnay beerenauslese van Die Winzerei uit Oostenrijk in combinatie met de chocolade parfait, bloedsinaasappel en bloedsinaasappelsorbet dromen we nog lang na. Je krijgt hier aan alle kanten waar voor je geld, met een gastvrouw pur sang op de kop toe!”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *