07 nov 2017
dinsdag, november 7, 2017

Onze mooie vermelding in Lekker500 – 2018

0 reacties

Hoe verassend! Het klassieke linnen op de tafels heeft inmiddels plaatsgemaakt voor blankhouten tafels met witte stoelen en de zaak heeft een frisse lik verf gekregen. Patron-cuisinier Michiel en gastvrouw Marieke Bakker timmeren gestaag aan de weg in hun kleine maar fijne restaurant in het centrum van Castricum. De menukaart is Frans georiënteerd en op tafel prijkt een extra kaartje met het maandmenu plus passende wijnsuggesties. Op de wijnkaart klassieke wijnen die van uitleg worden voorzien.
We starten met een voorjaarsamuse, panna cotta van asperges met tartaar van tonijn. Dit smakelijke gerechtje blijkt een voorbode voor de kwaliteit van het diner. Vooraf rosé gebraden kalfslende met aardappelsalade, jonge bladsla, cornichon en gemarineerde biet met een perfect gepocheerd eitje. De milde pinot bianco Scolari uit Italië biedt jammer genoeg onvoldoende tegenwicht. Vervolgens gebakken biologische eendenlever, krokant van buiten en boterzacht van binnen op brioche, met daarbij een uitstekende lichtzoete Duitse Kerner feinherb. Goed! We sluiten af met een passievruchttaartje vergezeld gaand met mangosorbet, witte chocoladecrème, gel van limoen. Tongstrelend lekker door de goede balans in zoet en zuur. De gerechten worden geserveerd op prachtig servies, door een geoutilleerde bediening die het vak tot in de finesses beheerst. Fijn adres.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *