29 dec 2019
zondag, december 29, 2019

Vacature: Fulltime Banketbakker/Patissier.

0 reacties

In onze productiekeuken en bakkerij produceren en ontwikkelen wij culinaire producten en banket. We zijn een bedrijf in ontwikkeling en maken patisserie op maat voor de horeca, je werkt in een jong en dynamisch team. Met eerlijke en verse ingrediënten bereid je hoogwaardige kwaliteitsproducten. Innovatie en vernieuwing spelen een belangrijke rol, ambacht is de basis.

Interesse? Stuur een e-mail naar info@bakkerskeuken.nl

30 okt 2019
woensdag, oktober 30, 2019

We staan weer in de Lekker500 van 2020!

0 reacties

“Restaurant ’t Eethuysje van patron-cuisinier Michiel en zijn vrouw, sommelier Marieke Bakker, doet zijn naam eer aan; het is een klein restaurant, sober maar sfeervol ingericht met een half open keuken. Direct bij binnenkomst voel je dat er een relaxed sfeertje hangt.

Michiel kookt Frans-mediterraan en op de menukaart staat een maandelijks wisselend menu waarbij keuze uit twee voor-, hoofd- en nagerechten. Daarnaast is er royaal a la carte te bestellen. Ook grappig: er is een bioscoopmenu bestaande uit twee gangen inclusief een bioscoopkaartje voor een vaste prijs. Waarom? De bioscoop is schuin aan de overkant.

Zonder erom te vragen krijgen we een karaf met de naam van het restaurant erop, gevuld met koel kraanwater. Eerste gang is een salade riche met coquilles, biologische eendenlever, kreeft, zwezerik, kastanjecrème, pompoen en appel. Met recht een rijke salade maar de smaken zijn gebalanceerd. Gekonfijte kalfssukade heeft een krachtige en dikke laurierjus en gaat vergezeld van gekarameliseerde ui, oerbiet, pastinaakcrème en daar bij wordt een Zuid-Afrikaanse volle rode wijn Klippies Rivier geschonken. Het dessert is een variant op de klassieke tarte tatin met kaneelijs en vanille-mascarponecrème. De bediening is hartelijk en gastvrij, geeft korte toelichting op de gerechten en  helaas slechts geringe informatie over de wijn. Aandachtspuntje betreft het groente-aanbod. Bakker kookt gul met volle smaken, maar de hoeveelheid groenten is erg summier.

Faciliteiten: chef’s table, high tea, kindermenu, kookworkshops, open keuken, private dining, terras, wijnproeverij, high wine”

Een dagje de geschiedenis van de regio ontdekken, op een solex de omgeving verkennen of liever een lokaal biertje proeven of lekker uit eten? Voor liefhebbers is er genoeg te zien én te beleven in de gemeente Castricum.

Zie:voorliefhebbers.nl

13 mrt 2019
woensdag, maart 13, 2019

9 maart 2019: een 9 in Over de Tong, geweldig!

0 reacties

09 dec 2018
zondag, december 9, 2018

Mooie vermelding Lekker500 2019

0 reacties

Dit leuke eethuisje naast de kerk in het centrum van Castricum doet het goed en groeit onder de bezielende leiding van patron-cuisinier Michiel Bakker en gastvrouw-sommelier Marieke Bakker uit tot een aantrekkelijk restaurant. Michiel kookt met smaak en oog voor detail.

De kaart biedt keuzes à la carte en menu’s. Buiten de kaart om een aparte vermelding van het maandmenu, dat aantrekkelijk geprijsd is.

Vooraf gemarineerde makreel met gefrituurde polenta (warm geserveerd), groene appel, rettich, zoetzure biet, ontvelde kerstomaatjes en vadouvanmayonaise. Niks op aan te merken. De vis is super vers en de garnituren goed op smaak. Daarna mooi gegaarde lamsprocureur met lamstong, groenegroentenpuree, gekonfijte citroen en lamsjus. Het advies om hier een Italiaanse Cavit merlot principato bij te drinken deugt aan alle kanten. In geur en smaak sappig rood fruit, zacht met een aangename frisheid. Ook op de huid gebakken kabeljauwrug met bulgur, groene en witte asperges, romanesco met saffraan-beurre blanc is perfect bereid. De kabeljauw valt in prachtige lamellen uit elkaar.

Voor het toetje komen we terug: wentelteefjes van suikerbrood van vanillecrème plus gekonfijte peer, advocaat en citroensorbet, in combinatie met een riesling auslese van Weingut Huff uit Duitsland, smaakt naar meer!