12 nov 2019
dinsdag, november 12, 2019

Take Away Kerstmenu 2019

0 reacties

Bestel uw feestelijke kerstdiner voor thuis, nu bij Restaurant ‘t Eethuysje! eethuysje.nl/kerst

Stel ieder uw eigen vier-gangen kerstdiner samen voor €39,50 p.p.

Geef uw bestelling vóór 22 december door, plus de gewenste dag om het af te halen
(afhalen kan van 24 tot en met 26 december tussen 12 en 17 uur).

De gerechten zijn gemakkelijk zelf te verwarmen en/of op te dienen en een duidelijke omschrijving/werkwijze wordt bijgeleverd.

Het is mogelijk om rekening te houden met dieetwensen en allergieën.

Restaurant ’t Eethuysje Take away menu

Keuze tussen twee voorgerechten:

  • Marbré van scharrelvarken en boerderijeend met sjalotcompote en truffelbrioche
    of
  • Gerookte beekridder met remoulade, eitjescrème, komkommer en preivinaigrette

Keuze tussen twee tussengerechten:

  • Thaise garnalensoep met wilde gamba, paddenstoelen en bosui
    of
  • Ragout van wild zwijn met eendenlever en croutons van zwezerik

Keuze tussen twee hoofdgerechten:

  • Hertenbiefstuk met hete bliksem, gekonfijte groene kool, hertenpeper, jus met balsamico en braam
    of
  • Gebakken heilbotfilet met bouillabaisesaus, bospeen-saffraan-ravioli, gepofte tomaat en venkel

Keuze tussen twee nagerechten:

  • Selectie heerlijke boerderijkazen van de affineurs van Bourgondisch Lifestyle
    of
  • Dessert Noël; feestelijke presentatie van chocolade, kweepeer en amandel

Bestel via: eethuysje.nl/kerst (of bel 0251 – 65 20 43)

Maak het uzelf gemakkelijk en bestel het Take Away Kerstmenu van Restaurant ‘t Eethuysje!

12 nov 2019
dinsdag, november 12, 2019

Kookworkshop ZOET zondagmiddag 15 dec 2019

0 reacties

Tijdens deze gezellige middag geven onze koks een kookworkshop, die in het teken staat van zoetigheid!

Taarten, scones en friandises komen aan bod. Vanzelfsprekend worden al deze heerlijkheden daarna in een ontspannen sfeer met elkaar opgegeten.

Deelname €34,50 p.p. exclusief drankjes. Thee en koffie is wel inclusief.
Deze workshop begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Reserveren is noodzakelijk. Graag via tel 0251 – 65 20 43 of stuur een email naar info@eethuysje.nl (o.v.v. uw naam, het aantal personen en uw tel.nummer).

(Qua hoeveelheid lekkers per persoon om te eten die middag, kunt u het vergelijken met een high tea)

06 nov 2019
woensdag, november 6, 2019

Wijn&Spijs proeverij donderdag 28 november 2019

0 reacties

We serveren donderdag 28 november een 4-gangen-diner, plus een amuse vooraf.
Marco Winterberg laat u bij elk gerecht twee verschillende heerlijke wijnen proeven.

De prijs voor het 4-gangen-menu, begeleid door de verschillende wijnen, is € 64,50 per persoon.
De wijn-spijsproeverij begint om 18.30 uur.

Marco Winterberg is specialist in voornamelijk Duitse en Oostenrijkse wijnen. Hij heeft gekozen voor de directe import van karakteristieke terroirwijnen van kleine familiebedrijven. Hierdoor proeft u op 28 november unieke kwaliteitswijnen.

Aangezien we een beperkt aantal tafels hebben, is reserveren noodzakelijk. Graag via telefoonnummer 0251 – 65 20 43 of stuur een email naar info@eethuysje.nl (o.v.v. uw naam, het aantal personen en uw telefoonnummer).

Laat u verrassen door de bijzondere kwaliteitswijnen van Winterberg Wijnen in combinatie met de gerechten van Restaurant ‘t Eethuysje!

30 okt 2019
woensdag, oktober 30, 2019

We staan weer in de Lekker500 van 2020!

0 reacties

“Restaurant ’t Eethuysje van patron-cuisinier Michiel en zijn vrouw, sommelier Marieke Bakker, doet zijn naam eer aan; het is een klein restaurant, sober maar sfeervol ingericht met een half open keuken. Direct bij binnenkomst voel je dat er een relaxed sfeertje hangt.

Michiel kookt Frans-mediterraan en op de menukaart staat een maandelijks wisselend menu waarbij keuze uit twee voor-, hoofd- en nagerechten. Daarnaast is er royaal a la carte te bestellen. Ook grappig: er is een bioscoopmenu bestaande uit twee gangen inclusief een bioscoopkaartje voor een vaste prijs. Waarom? De bioscoop is schuin aan de overkant.

Zonder erom te vragen krijgen we een karaf met de naam van het restaurant erop, gevuld met koel kraanwater. Eerste gang is een salade riche met coquilles, biologische eendenlever, kreeft, zwezerik, kastanjecrème, pompoen en appel. Met recht een rijke salade maar de smaken zijn gebalanceerd. Gekonfijte kalfssukade heeft een krachtige en dikke laurierjus en gaat vergezeld van gekarameliseerde ui, oerbiet, pastinaakcrème en daar bij wordt een Zuid-Afrikaanse volle rode wijn Klippies Rivier geschonken. Het dessert is een variant op de klassieke tarte tatin met kaneelijs en vanille-mascarponecrème. De bediening is hartelijk en gastvrij, geeft korte toelichting op de gerechten en  helaas slechts geringe informatie over de wijn. Aandachtspuntje betreft het groente-aanbod. Bakker kookt gul met volle smaken, maar de hoeveelheid groenten is erg summier.

Faciliteiten: chef’s table, high tea, kindermenu, kookworkshops, open keuken, private dining, terras, wijnproeverij, high wine”

20 okt 2019
zondag, oktober 20, 2019

Kerst 2019

0 reacties

Op 25 en 26 december serveren wij een tongstrelend 5-gangen-kerstdiner
Kom ook genieten in ultieme kerstsfeer!

Zie: eethuysje.nl/kerst2019

Ook dit jaar verzorgen we wederom een Kerst-Menu-Take Away voor thuis.

Maak het uzelf gemakkelijk en bestel via eethuysje.nl/kerst