09 dec 2018
zondag, december 9, 2018

Mooie vermelding Lekker500 2019

0 reacties

Dit leuke eethuisje naast de kerk in het centrum van Castricum doet het goed en groeit onder de bezielende leiding van patron-cuisinier Michiel Bakker en gastvrouw-sommelier Marieke Bakker uit tot een aantrekkelijk restaurant. Michiel kookt met smaak en oog voor detail.

De kaart biedt keuzes à la carte en menu’s. Buiten de kaart om een aparte vermelding van het maandmenu, dat aantrekkelijk geprijsd is.

Vooraf gemarineerde makreel met gefrituurde polenta (warm geserveerd), groene appel, rettich, zoetzure biet, ontvelde kerstomaatjes en vadouvanmayonaise. Niks op aan te merken. De vis is super vers en de garnituren goed op smaak. Daarna mooi gegaarde lamsprocureur met lamstong, groenegroentenpuree, gekonfijte citroen en lamsjus. Het advies om hier een Italiaanse Cavit merlot principato bij te drinken deugt aan alle kanten. In geur en smaak sappig rood fruit, zacht met een aangename frisheid. Ook op de huid gebakken kabeljauwrug met bulgur, groene en witte asperges, romanesco met saffraan-beurre blanc is perfect bereid. De kabeljauw valt in prachtige lamellen uit elkaar.

Voor het toetje komen we terug: wentelteefjes van suikerbrood van vanillecrème plus gekonfijte peer, advocaat en citroensorbet, in combinatie met een riesling auslese van Weingut Huff uit Duitsland, smaakt naar meer!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *